Grønaplassen på Straume

Grønaplassen på Straume er den østlige hovedinngangen til Sartor senter og SF Kino Sotra, og går mellom Gågata og Grønamyrsvegen..

mer info

Informasjon

Grønaplassen på Straume er den østlige hovedinngangen til Sartor senter og SF Kino Sotra, og går mellom Gågata og Grønamyrsvegen. Etableringen av Grønaplassen er del av utviklingen av Sotra kystby.

Vi har tidligere tatt del i byggingen av Sotraplassen, den vestlige inngangen til Sartor senter, som ble ferdigstilt i november 2014. Grønaplassen er bygget på tilsvarende måte, både i utforming og funksjon.

Gågata ligger ganske høyt over bakkeplan, og en rampe går i seksjoner oppover til inngangen, omgitt av trapper og grøntareal. Rampen gjør senteret lett tilgjengelig for rullestolbrukere og barnevogner, og det er montert varmeelementer i rampen for lettere tilkomst på vinterstid. I trappetrinnene, som er i lys granitt, er det innfelt en mørk stripe granitt for bedre synlighet for svaksynte.

Det er også ledlinje som leder mot trappens gelender og inn til senteret. Som på Sotraplassen er det også her en amfitrapp hvor man kan sitte og slappe av.

Grønaplassen ble offiselt åpnet 16. juni 2016.

Data

  • Typegate og torg
  • PågåendeNEI
  • OppstartFebruary 2016
  • FerdigstiltMay 2016
  • StedStraume, Fjell
  • ByggherreSartor Holding/ Olav Thon gruppen

Straume, Fjell

Anleggsgartnermester Wikholm AS

Vi er en stolt håndverksbedrift. Vi utfører vårt arbeid med fremtidsrettet fokus på miljø og bærekraft. De ansatte er vår viktigste ressurs. Vi engasjerer oss sterkt i opplæring og utdanning innen anleggsgartnerfaget.

lukk

Kontakt oss

Tlf: 55 50 17 00
anders@wikholm.no


lukk

Bestill time

Vi har ledig kapasitet. Fyll ut bestillingsskjemaet og vi svarer deg omgående.