30.juni 2016

Den 30. juni 2016 var det offisiell åpning av den første delen av klatreleken vi har bygget for Grønn Etat på Fløysletten. I denne omgang var det den korte hinderløypen inkludert det 10.5m høye klatretårnet som ble åpnet for bruk. Etter trompetspill, taler, snorklipping og sang fikk de forventningsfulle barna fra Krohnengen SFO være de første til å prøve ut klatreleken. Ut ifra aktivitetsnivået og lydene som hørtes gjennom skogen var det ikke tvil om at det var en vellykket premiere. Det har vært et spennende prosjekt så langt, og ekstra hyggelig med så god respons. Nå får vi bare oppfordre alle til å ta turen innom, og håpe at aktivitetsnivået holder seg høyt i tiden framover også. Det er viktig å ha fokus på fysisk aktivitet og utvikling av motoriske ferdigheter, og det er kjekt å være del av et prosjekt som oppfordrer til dette. Takk til ansatte og samarbeidspartnere for god innsats.

Juni 2016

I passende trolsk stemning ble det store klatretårnet som vil være hovedattraksjonen i klatreparken på Fløyen heist på plass. Tårnet er 10,5 meter høyt og innvendig er det bord og stoler, samt integrert intercomsystem hvor man kan kommunisere fra øverst til nedest i tårnet. Det er også ropert, blackboard og klatrenett. Tårnet blir kalt Gulltårnet, og grunnen til det er en overraskelse for de som klarer å komme seg til topps. Det er også en stålnetting på utsiden av tårnet hvor man kan klatre i over 6,5 meters høyde mellom 2. og 3. etasje.

Tårnet er produsert av bærekraftig Robinie-tre av Sik-Holz i Tyskland og er spesialtegnet for å passe inn i området på Fløyen. Robinie-tre er det mest råtesikre og hardføre tremateriale som kan brukes i klatretårn. Sik-Holz har laget klatreparker for barn siden 1988 og var blant de aller første i verden som begynte med lekeplasser i Robinie-tre.

Tårnet og klatreparken er laget av Anleggsgartnermester Wikholm AS i samarbeid med UNIQA som er leverandør.

Mai 2016

Vi er i gang med arbeidet på Fløyen klatrepark som ligger på Fløysletten bak den øvre Fløybanestasjonen. Når klatreparken er ferdigstilt vil den bestå av to hinderløyper, en kort og en litt lengre, som går mellom plattformer i trærne fram til et 12m høyt klatretårn.

Så langt har vi bygget en del plattformer i trærne, og støpt fundamentet til det store klatretårnet. Etterhvert skal vi i gang med montering av elementene som skal gå mellom plattformene. Det store klatretårnet vil bli fraktet til Fløyen i en del og heist på plass med kranbil.

De to hinderløypene er i hvert sitt lille skogsområde, med en liten myr mellom seg. Her vil det være en zipline som går over myren og knytter sammen de to områdene.

  • Oppstart: April 2016
  • Ferdigstilt: September 2016
  • Sted: Fløyen, Bergen
  • Byggherre: Bergen kommune Grønn etat