Bybanen Bergen lufthavn Flesland

Vi er nå i gang med å bygge det som blir endeholdeplassen på bybanen fra sentrum til bergen lufthavn Flesland..

mer info

Informasjon

Bybanestoppet ved Bergen lufthavn Flesland er endeholdeplassen til Bybanen. Dette er en av tre stasjoner vi har bygget i byggetrinn 3. Stasjonen er på 580 m2, og siden den er større enn de andre stasjonene har den heller med format 120x120 cm.

Mye av arbeidet ved holdeplassen har foregått på kvelds- og nattestid siden flere forskjellige firmaer har utført ulike arbeidsoppgaver på stasjonsområdet, og mye arbeid i høyden på terminalenbygget førte til at deler
av stasjonsområdet ofte var avstengt på dagtid.

Fredag 21. april 2017 var det offisiell åpning av Bybanenterminalen ved Bergen lufthavn Flesland, og påfølgende lørdag morgen var første avgang fra Flesland for kollektivreisende. Da ble stoppet på Kokstadflaten også tatt i bruk, og dette fullførte Bybanens tredje byggetrinn.

Den nye terminalen ved Bergen lufthavn Flesland åpner 17. august 2017, og fram til det vil det være mulig gå fra Bybanestoppet til den gamle flyterminalen på ca 5 minutter.

Artikkel fra bt om åpningen.

Tilhørende artikler:

Data

  • Typeveiprosjekt
  • PågåendeNEI
  • OppstartAugust 2015
  • FerdigstiltApril 2017
  • StedFlesland Lufthavn
  • ByggherreBybanen utbygging/NCC

Flesland Lufthavn

Anleggsgartnermester Wikholm AS

Vi er en stolt håndverksbedrift. Vi utfører vårt arbeid med fremtidsrettet fokus på miljø og bærekraft. De ansatte er vår viktigste ressurs. Vi engasjerer oss sterkt i opplæring og utdanning innen anleggsgartnerfaget.

lukk

Kontakt oss

Tlf: 55 50 17 00
anders@wikholm.no


lukk

Bestill time

Vi har ledig kapasitet. Fyll ut bestillingsskjemaet og vi svarer deg omgående.