Sjefen for de gode samtalene

Den største utfordringen i bransjen vår fremover vil sannsynligvis være rekrutteringen.

les videre...

- Den største utfordringen i bransjen vår fremover vil sannsynligvis være rekrutteringen. Vi kan ikke basere oss på at Norge vil være et attraktivt arbeidsmarked for utenlandsk arbeidskraft til evig tid, sier Arild Kvamme.

- Vi er en bransje i vekst, og det er avgjørende at vi utdanner mange nok dyktige fagfolk, slår Arild Kvamme fast.

Den nyansatte personalsjefen hos Anleggsgartnermester Wikholm AS har rukket å bli noen uker gammel i stillingen, og han har allerede identifisert en av de største utfordringene anleggsgartnerbransjen står overfor.

Fokus på rekruttering

- Det er viktig å få ungdommer til å velge yrkesfag. Dette gjelder ikke bare vår bransje, men hele bygg- og anleggssektoren. Vi har fantastiske flinke utenlandske ansatte, og de fleste av dem er fast ansatt hos oss. Det er vi strålende fornøyd med. Samtidig kan vi ikke basere oss på at denne arbeidskraften vil være like lett tilgjengelig fremover. Vi trenger å bli mer selvforsynte, sier han.

Derfor vil rekruttering være et av områdene han nå vil fokusere på.

- Når det gjelder rekrutteringen til faget har Stein Wikholm gjort en fabelaktig jobb i mange år, og han har ikke slåss alene. Jeg har inntrykk av at bransjen her vest ligger langt framme, og at det jobbes godt i de fleste firmaene. Det må vi fortsette med. Dette vil være en evig kamp, slår han fast.

Kombinert HR og HMS

Den nye personalsjefen har ikke bare rekrutteringen å fokusere på. Minst like viktig er arbeidshverdagen til de 65 ansatte i Anleggsgartnermester Wikholm AS.

- Dette er en nyopprettet stilling med et kombinert HR- og HMS-ansvar. Som HR-ansvarlig vil jeg jobbe med blant annet lønn, personalsaker, ferier, sykefravær, NAV, rekruttering og lærlinger. Som HMS-ansvarlig vil jeg i felleskap med ledere og vernetjeneste fokusere på å forbedre og utvikle HMS-rutinene våre, sier Arild Kvamme.

Kvamme forteller at Wikholm alltid ønsker at de ansatte skal føle seg trygge og at sikkerheten ved anleggene blir godt ivaretatt.

- Vi vil også vie oppmerksomheten på det psykososiale arbeidsmiljøet. Det skal være kjekt å jobbe i Wikholm, slår han fast.

Operativt og strategisk

Det var nettopp kombinasjonen av det operative og det strategiske som gjorde at Kvamme søkte seg til stillingen.

- Jeg har pedagogisk utdannelse og bakgrunn fra skoleverket. I tillegg har jeg lederutdanning innen HR og arbeidsrett. Tidligere har jeg jobbet som personalsjef ved Toro og personaldirektør i Inwido, og de siste seks årene var jeg seniorrådgiver og kundeansvarlig i Norges største bedriftshelsetjeneste, Stamina helse, sier han.

- Denne stillingen følte jeg at fanget hele fagfeltet mitt. Det å få jobbe med både HR og HMS, og i tillegg kunne jobbe både operativt og strategisk, virket veldig spennende. Og så langt har forventningene blitt oppfylt, legger han til.

Regelmessige personalmøter

Hittil har det stort sett blitt kontorarbeid for Arild Kvamme, med mye nytt å sette seg inn i. Nå begynner han å få oversikten, og fremover vil han oppsøke de ansatte på anleggsplassene i mye større grad, jeg gleder meg til å komme ut.

- I tillegg skal vi arrangere fire personalmøter nå i mars, hvor vi vil samle de ansatte i grupper på 15 til 20 personer. Når vi begrenser oss til dette antallet blir hver enkelt sett i mye større grad, og vi oppnår lettere en god dialog, sier han.

Mye å være stolt over

Han er godt fornøyd med valget han tok da han gikk til den nyopprettede stillingen som personalsjef i Anleggsgartnermester Wikholm AS.

- Jeg føler meg velkommen, og har blitt godt mottatt av alle. I tillegg har jeg kommet til en flott bedrift. De som er ansatt i Wikholm har mye å være stolt over. Både som bedrift og som bransje er vi med på å utforme samfunnet vi lever i, og du trenger ikke å gå lenger enn til hjemmesiden vår, ta deg en tur i byen eller reise med Bybanen for å se hvor fantastisk flotte arbeider vi utfører i hele Bergens området. Vi skaper fine uterom, og vi er viktige for samfunnet, slår han fast.

Anleggsgartnermester Wikholm AS

Vi tenker på fremtiden! Bærekraft og utdanning av nye anleggsgartnere har vi stort fokus på.

lukk

Kontakt oss

Tlf: 55 50 17 00
anders@wikholm.no


lukk

Bestill time

Vi har ledig kapasitet. Fyll ut bestillingsskjemaet og vi svarer deg omgående.