På Skjoldnes, som ligger ved Nordåsvannet er det i gang et stort prosjekt med oppføring av leiligheter. Det er 59 leiligheter til sammen, fordelt på seks bygg, og på dette prosjektet har vi oppdraget med å utføre all anleggsgartnerarbeid.

Et av målene på prosjektet var å tilpasse uteområdet til eksisterende landskap og bomiljø, hvor blant annet flere gamle trær og rhododendron planter er ivaretatt og plantet om. Andre utomhus oppgaver består av en (barnesikret) karpedam, sittegrupper, gangstier og arealer i granitt eller skifer, plen, busker, og trær.

Helhetlig og attraktivt bomiljø

Arkitekt Jakob Røsvik i 3RW Arkitekter forteller at prosjektet kan karakterers som et infill-prosjekt i spredt bebygget boligområdet tett på Bergen sentrum. Prosjektet er utformet i samsvar med gjeldende reguleringsplan som stiller strenge krav til utforming av bebyggelsen, herunder også materialbruk i fasader og tak.

Røsvik sier at prosjektet har vært utviklet i tett samarbeid med byggherre og entreprenør.

– Ved utvikling av prosjektet er det lagt vekt på å utvikle et prosjekt som harmonerer med det tilstøtende landskap. Valg av naturlig materialer i fasader, bruk av sedum på tak og en generell avdempet fargebruk har i denne sammenheng vært viktige virkemidler, sier han.

Skjoldnes ligger ved Nordåsvannet, ikke langt fra Edvard Griegs hjem Troldhaugen, med gangavstand fra Nesttun sentrum og Bybanen.

Skjoldnes er prosjektert og ført opp etter Tek10. Oppvarming er basert på fjernvarme og skjer med vannbåren gulvvarme. Leilighetene er i energiklasse B. Leilighetene har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Informasjon er hentet fra artikkel på bygg.no.

Kilde: bygg.no